امروز عمه مریم مهمون داشت منم یادم افتاد یه پست دسرانه میخوام بذارم زنگ زدم به مریم گفتم از همه دسراشون برام عکس بگیره بفرسته.
این چند سالی که وبلاگ میخونم خیلیا از مهمونیاشون نوشتن و از غذاهایی که درست کردن. تقریبا" اکثرا" وقتی میخوان دسر درست کنن میرن سراغ ژله. انواع ژله! ژله خرده شیشه، ژله رنگین کمون، ژله آکواریوم، ژله طالبی!! من خودم ژله دوست دارما ولی جلوی مهمون هیچ موقع ژله نمیذارم. شاید چون ماها از بس شیکمو هستیم زیادی اهمیت میدیم. تازه از بین دسرایی که درست میکنیم بعد از چند بار برامون تکراری میشه و دنبال یه دستور جدید میگردیم. خودمم وقتی تو اینترنت سرچ میکنم دسر برام دستور انواع ژله میاد. تازه این ژله هایی که شما درست میکنید خیلی پرزحمته و دردسر داره درست کردنش ولی درنهایت ژله است. با همون طعم و مزه تکراری که خیلی براش زحمت کشیدین.
خب این همه دسرهای متنوع هست. ما چیزایی که درست میکنیم اکثرا" من درآوردیه. یعنی یه رسپی داریم و هی موادشو کم و زیاد می کنیم و یه دسر جدید از توش درمیاریم. می خوام بگم اگه این چند تا رسپی که بهتون میگم رو بلد باشید که خیلی هم آسونه خودتون میتونید چیزای جدید هم ازش دربیارید و کلی هم پز بدید که چقد چیزای متنوع بلدید درست کنید. خیلیاشون سریع درست میشه و زحمتی هم نداره.

چیزایی که اینجا میذارم چیزایی هستند که با ذائقه من جور درمیان. ولی فلفل میتونه براتون رسپی های دیگه هم بذاره اگه ازش بخواید. چیزایی که شاید من دوست نداشته باشم و درست نکنم ولی طرفدار زیاد داره. من زیاد شیرین دوست ندارم. دسرهای شکلاتی که ته مزه تلخی دارن بیشتر می پسندم یا اگه شکلات نداشته باشه توش باید برام کم شیرین باشه.

این عکسها رو مریم برام گرفته. تو عکس خیلی معلوم نیست.

این پودینگه. با شیر و تخم مرغ درست میشه و طعمش از کرم کارامل های آماده که پوذرش تو بازار هست خیلی خوشمزه تره.

مواد لازم:
تخم مرغ 6 عدد
شیر مایع 5/2 لیوان
شکر یک لیوان سرخالی
گلاب نصف لیوان
پودر هل یا وانیل به مقدار لازم
زعفرون به مقدار لازم

اول قابلمه ای که میخواید قالبتون باشه رو انتخاب کنید. زیاد بزرگ نباشه کوچیک هم نباشه. مثلا" قطرش 20 باشه خوبه. توی قابلمه رو دو تا سه قاشق شکر بریزید و بذارید رو گاز تا شکرها کارامل بشه. یه پنج دقیقه ای زمان میبره. شکر ها با حرارت آب میشن و رنگش قهوه ای میشه. حواستون باشه نسوزه. لازم نیست همش بزنید فقط وقتی داره آب میشه یکم قابلمه رو با دست بچرخونید تا همه شکرها آب بشه. بعد قابلمه رو از رو گاز بردارید و برش گردونید رو یه سطح صافی. میتونید تو سینی برش گردونید. کارامل ها سفت میشن و اضافه هاش میریزه تو سینی. یه قابلمه بزرگی که وقتی درشو میبندید قالب میتونه توش جا بشه رو انتخاب کنید و یکمی توش آب بریزید و بذارید رو گاز تا به جوش بیاد. آبش نباید زیاد باشه چون وقتی غل میخوره اب نباید بره تو قالب. تو این فاصله 6 تا تخم مرغ رو با شکر و هل یا پودر وانیل هم بزنید. در حدی که شکرها حل بشن. حدود 2 دیقه. بعد 5/2 لیوان شیر و نصف لیوان گلاب و زعفرون فراوون رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط بشن. تو مصرف هل و زعفرون خسیسی درنیارید. چون این تخم مرغ ها زیاد نباید هم زده بشن و اگه زعفرونتون کم باشه بعد پودینگتون بو تخم مرغ میده. مواد رو بریزید توی قالبی که تهش کاراملیه. روی مایه ای که درست کردید کفیه. با قاشق سعی کنید کف هاش رو بگیرید. چون این کف ها باعث میشن پودینگتون سطحش صاف نباشه و حفره حفره داشته باشه. بعد قالب رو میذارید توی قابلمه بزرگ که ابش در حاله غلغل هست. در قابلمه بزرگه رو هم میذارید به مدت 20 تا 24 دقیقه. از این مدت بیشتر نشه چون سفت میشه و زیاد خوشمزه نیست. بعد از زمانی که گفتم ممکنه ببینید روش آبکیه. باشه عیب نداره وقتی بذارید تو یخچال خودش سفت میشه. قالب رو از رو گار که برداشتید بذارید سرد بشه بعد بذارید تو یخچال. بعد از چند ساعت میتونید برش گردونید توی ظرف مورد نظرتون. این آبهای قهوه ای هم که دورش میبینید همون کارامل هست که آب شده.


یه دستور هم برای تهیه شیرموز بهتون میگم. شیرموزی که مطمئنم تا حالا به خوشمزگیش نه جایی دیدید نه خوردید نه حتی شنیدید. فقط هم با شیر و موز و کمی شکر. این عکسشه:

اگه به عکس دقت کنید میبینید توی شیرموز بستنی داره و شیرموزش غلیظه. ولی این شیرموز بستنی نداره. شده که بارها موز خریدیم و کسی نخورده و خراب و سیاه شده انداختیم دور. این موزها رو قبل از اینکه انقد خراب بشن که دور بندازید پوست بگیرید و تکه تکه کنید بذارید تو فریزر واسه وقتی میخواید شیرموز درست کنید. تو فریزر ما همیشه موز یخ زده هست. خب برای درست کردن این شیرموزها باید شیر یخ زده هم داشته باشیم. نگران میکسرتون هم نباشید خیلی راحت مخلوط میشن. شیر رو هم من همیشه تو فریزر دارم. برای درست کردن شیر موز اگه شیرش خیلی یخ زده باشه و عین سنگ باشه یه ساعت زودتر میذارم بیرون که تا اون حدی یخش باز بشه که بتونم با چاقو خردش کنم. یه ذره شیر یخ زده رو میریزیم تو میکسر اگه دیدیم دستگاه نمی چرخه یه ذره حدود یه استکان شیر آبکی بهش اضافه میکنیم تا دستگاه بچرخه بعد بقیه شیرهای یخ زده و موزهای یخ زده و کمی شکر رو اضافه میکنیم و میذاریم با هم مخلوط شن. شما یه شیرموز غلیظ خواهید داشت که انگار توش بستنی ریختید. عاااااالیه عااااالی! تو این عکس یه ذره شیرها اب شدن. انقد غلیظ هست که باید با قاشق بخورید. البته میزان غلظتش رو خودتون میتونید با اضافه کردن شیر آبکی کم و زیاد کنید.

بقیه رسپی ها باشه واسه فردا و فرداهامژه